B-ul.ro | Efectul lui „Trebuie”
This is the weblog of a Eastern European in a rough world.
blog personal, blog, personal
16252
post-template-default,single,single-post,postid-16252,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Efectul lui „Trebuie”

48906345924169507_RwAK3q6Z_c

 

Pasiunea, extazul, motivația și toate lucrurile care fac un om să lucreze cu drag și spor se descompun atunci când aud „trebuie să”, chiar dacă sunt în plin proces de îndeplinire a sarcinii chiar în acel moment. Cel puțin asta se întâmplă în cazul meu.

Să zicem că fac o listă de task-uri și ajung în punctul în care revizuiesc ceea ce am scris și stau să mă gândesc dacă mai e ceva de adăugat, mândru fiind că am avut nevoie de doar 15 minute să bifez activitatea pe To Do list-ul din ziua respectivă. Așa cum se întâmplă mai tot timpul, intră cineva în birou fix când mă uit gânditor la monitor și aruncă un „trebuie să-mi dai lista aia azi”. Din acel moment simt că mă ia cu: somn, lene, plictiseală, dorința de a ieși din birou, de a bea o cafea, alte lucruri necurate. 15 minute să fac lista, 4 ore până o trimit.

Cuvântul „trebuie”, plasat strategic lângă „să”, omoară cheful și șterge orice urmă pe care ar putea-o lăsa în urmă. Se rupe filmul într mod ireversibil și asta îmi termină ziua de muncă. Plesnește un click în cap și creierul întră în concediu de maternitate până la următorul factory reset.

În momentul ăsta simt  că aș lucra mult mai bine în regim de consultanță. Trimit mail-uri către parteneri/colaboratori cu tot ce e nevoie, respect deadline-urile cu sfințenie și mă relaxez făcând ceea ce îmi place fără să-mi bată gongul în ceafă.

Voi cum lucrați cel mai bine? Sub presiune sau la ralanti?

1Comment
  • Viridis
    Posted at 17:24h, 27 June Reply

    Capacitatea de a gestiona emotiile si de a rămâne calm chiar şi sub presiune are o legătură directă cu performanța.

Post A Comment

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.