B-ul.ro | Experienta profesionala
This is the weblog of a Eastern European in a rough world.
blog personal, blog, personal
16242
post-template-default,single,single-post,postid-16242,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Experienta profesionala

Din ciclul „Să vorbim despre job”, astăzi vreau să dezbat puțin faza cu experiența profesională.

Se făcea că era o zi senină de Decembrie, undeva prin curtea unei facultăți de prin țară, la o țigară, ca între colegi. Una dintre colege, ceva mai matură decât media, povestea că îți angaja fiicele de cum împlineau vârsta de 18 ani la propria firmă și le învăța cam tot ce se putea despre o companie, cum se conduce și toate cele. Nu a menționat poziția, dar la cum o știu pe colega, nimic pompos, care să sară în ochi la CV. Mai ales că fetele sale au un plan de carieră srălucit, ceva la modul un număr însemnat de masterate și cursuri. Adică tipele nu se încurcă așa, cu una, cu două.

Un alt coleg, pentru că tot eram la capitolul „lucrez pentru ai mei”, spune că la fel au făcut și ai lui. Adică l-au băgat acolo în firmă. Tipul ăsta, însă, era Director Economic. De la 18 ani. El abia acum își dă prima licență. Teoretic, cel puțin, în momentul în care termină studiile (facultate + master), are la CV cinci ani de experiență ca Director Economic. Și nu, nu pare genul care să se implice atât de mult în activitatea companiei, cu atât mai puțin să poată conduce un departament economic.

Buuun. În mod evident, atunci când o să aplice pentru un loc de muncă (prin absurd, să spunem că firma părinților dă faliment), evident că are întâietate la selecția de CV-uri. Poate că o să o dea în bară la interviu, ok, dar, clar, zboară locul unei persoane care are șanse mai mari să fie cu mult mai bun ca el pentru postul respectiv. E corect? Nu, dar în țara asta mai nimic nu e.

Acum, vine întrebarea: având în vedere cazul dat, și sunt sigur că nu e, nici pe departe, singurul, ce relevanță mai are experiența profesională pentru selecția de CV-uri? În special pentru multinaționale, care oricum te bagă în training de cum treci de prima poartă a sediului.

Oare nu ar trebui să fie selectate persoanele cu potențial, decât cele care fac, în aparență, dovada unei experiențe relevante?

No Comments

Post A Comment

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.