B-ul.ro | Self
This is the weblog of a Eastern European in a rough world.
blog personal, blog, personal
16381
post-template-default,single,single-post,postid-16381,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Self

It’s all in your brain.

Un subiect dezbătut de atât de mulți oameni, în moduri atât de diferite, dar cu o idee comună: tot ce se întâmplă în jurul tău, în interiorul tău, are loc, în primul rând, în mintea ta. Auto-motivarea chiar face minuni.

Să luăm câteva exemple.

1. Ai stat deja treaz două nopți la rând, urmează a treia. În total dacă ai dormit cel mult 8 ore și totuși nu îți e somn. Ai un proiect la facultate sau poate ceva de făcut pentru muncă. Și totuși merge strună, exact așa cum vrei. Cum îți explici?

2. Plănuiești ceva important, fie pe plan personal, fie pe plan profesional. Nu contează cât investeși, dai tot ce poți ca să iasă bine. Cum poate să nu te intereseze o investiție?

Și, totuși, ce te ține în mișcare? Răspunsul e simplu: tu. Dar nu în mod direct.

Psihicul uman e cea mai puternică armă pe care o avem fiecare dintre noi, pe de o parte, iar pe de alta, umanitatea per ansamblu. Expresia „poți să miști și munții din loc” poate că e o metaforă neînțeleasă de mulți (până la urmă, cum ‘mnezeu să miști o masă de rocă solidă?), dar exprimă un punct foarte important al caracterului nostru: voința.

Atunci când faci un lucru, cea mai bună mișcare pe care poți să o faci este să îți aduci aminte că mintea ta este cea care pune lucrurile în mișcare, că subconștientul este cel care te ține treaz, cel care te face să te gândești cu atâta pasiune la ceea ce faci sau la ceea ce ai în plan. Cel care scoate din vizor tot ce se întâmplă în jurul tău, care te concentrează într-un singur punct.

Dacă ați simțit vreodată cum vă energizați pur și simplu, fără cafea, fără RedBull, fără țigări, știți cum se simte puterea psihicului. Și care este intensitatea trăirilor pe care o poate induce.

Cred, sincer, că viitorul omenirii nu constă în dezvoltarea tehnologiei. Ci în cea a spiritului.

No Comments

Post A Comment

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.