B-ul.ro | You’re so last century
This is the weblog of a Eastern European in a rough world.
blog personal, blog, personal
16405
post-template-default,single,single-post,postid-16405,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

You’re so last century

Nu-mi plac brandurile care sunt statice. Nu-mi plac brandurile care nu comunică. Nu-mi plac oamenii care stau pe rețelele de socializare doar ca să fie cool. Nu-mi plac oamenii închiși. Dacă ești emo, stai frate într-o cavernă și mănâncă rădăcini.

E 2010. Dacă vrei să ai succes, în primul rând te bagi în Social Media. Dacă vrei să nu mori, îți faci un nume trăznet, îți faci prieteni din publicurile tale. Dacă eu te contactez și tu nu-mi răspunzi înseamnă că:

a) Nu te interesează ce-ți spun, deși intențiile-mi sunt bune. Deci la capitolul analizare de feedback ești plombă.

b) Ești prea țăran sau prea prost să înțelegi care-i șmecheria cu interactivitatea.

c) Consideri că nu fac parte din publicul tău, deși eu mă consider. Aici intervine o mică problemă: ori ți-a stabilit targetul cu fundul, ori ai capacitatea de a asimila și alte sectoare de piață dar nu te duce capul să înțelegi asta.

În toate trei cazurile, ori îți revizuiești aitutdinea, ori dai afară responsabilul de comunicare online. Ia-ți un om specializat pe așa ceva, nu o proastă care a terminat și ea de șters praful de pe bibelouri și crede că e mare expertă în strategii de marketing și branding sau PR.

Prin „brand” nu mă refer la companii. Atâta timp cât exiști în New Media, ești o marcă. Persoană fizică sau juridică, nu contează. Pe net nu există persoane reale. Mediul ăsta e virtual, ce e așa de greu de înțeles? Ești o imagine în mentalul fiecăruia dintre noi. O imagine care trebuie gestionată. De tine!

Dacă n-ai chef și timp de așa ceva, renunță. Ori ești bun în online, ori nu ești deloc. Măcar nu mai pierde timpul oamenilor care vor să știe că exiști.

No Comments

Post A Comment

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.